+421 37 6522 523
+421 915 774 213
+421 903 722 734
Pondelok - Piatok:
09:00 - 12:00
a 13:00 - 15:00
Bombovo
Novozámocka 230
949 01 Nitra

Rybársky tábor – ideálny pre tých, ktoré vedia mlčať ako ryby

Rybársky tábor je miestom, kde ulovia vaše deti tak ryby, ako aj kopec bombových zážitkov. Tento letný pobyt je určený nielen tým, ktorí už majú nejaké skúsenosti s rybárčením, ale aj tým, ktorí o nahodení udice ešte len snívajú. Chcete, aby sa dozvedeli viac o svete pod vodnou hladinou, o rybách i rybkách, o fígľoch, pomocou ktorých prekabátia i tie najväčšie a najopatrnejšie ryby? Prihláste deti do rybárskeho tábora, v ktorom si užijú čarovné chvíle na brehu rybníkov.

 

 

Čo znamená byť rybár

Občas ľudia len nechápavo krútia hlavou, keď vidia rybára sedieť v nečase pri rieke, pokojne čakajúceho s nahodenou udicou, akoby sa ho dážď či vietor vonku vôbec netýkali. Byť rybárom, to chce veru nielen znalosti a zručnosti, ale najmä trpezlivosť a vášeň, ktorá človeka dostane na rybačku aj vtedy, keď ostatní radšej sedia pekne doma, v suchu a v teple.

 

Ak vašim deťom učarovalo rybárčenie, postupne určite prídu na to, aké veľké úsilie a sebazaprenie sa ukrýva za jedným šťastným okamihom, v ktorom úspešne vytiahnu rybku nad hladinu. Prídu na to, že ak rybárčenie raz chytí za srdce, už ho len tak nepustí a donúti človeka dopriať si posedenie s udicou na brehu jazera bez ohľadu na počasie.

 

Účasť v rybárskom tábore deťom prináša poznanie, čo všetko obnáša rybárstvo. Dozvedia sa, že:

  • byť rybárom znamená byť odhodlaný, trpezlivo a tíško vyčkávajúci, kým sa rybka nechytí na háčik,
  • byť rybárom znamená mať rád adrenalín, prekvapenie z toho, čo sa nám zjaví nad hladinou, keď vytiahneme udicu,
  • byť rybárom znamená mať silu vytiahnuť rybu, ale aj mať srdce pustiť ju, keď treba, a zachádzať s ňou tak, aby sme jej nespôsobili zbytočnú bolesť či stres,
  • byť rybárom znamená mať vedomosti o vodných tokoch, rybách, náčiní i návnadách a mať zručnosti na ulovenie rýb, ale aj poznať princípy vzájomného spolunažívania rybárov na brehoch jazier či riek,
  • byť rybárom znamená byť úctivý k prírode, neznečisťovať ju a nechávať po sebe poriadok, chrániť ju a upozorňovať, ak sa spozoruje niečo podozrivé (napríklad uhynuté ryby vplyvom otravy).

 

 

Chyť a pusť

Rybársky tábor pod názvom Ryby, rybky, detičky je letnou školou rybolovu, kde deti pod vedením profesionálnych rybárov s dlhoročnými skúsenosťami a úspechmi zažijú parádne chvíle plné akcie, rýb a zábavy. Deti odhalia tajomstvá 2 jazier, dostanú šancu zmerať svoje sily s trofejnými rybami, ale tiež zistiť viac o svete, ktorý sa ukrýva pod vodnou hladinou. Nezabudnuteľným zážitkom bude pre ne zaiste rybačka, pri ktorej odkryjú záhadu zlatej rybky a na rybárskych majstrovstvách deti zabojujú o titul najšikovnejšieho lovca leta.

 

Na deti čakajú odborné prednášky skúsených rybárov spojené s ukážkami rybolovu, trikrát sa vyberú na lov menších rýb, trikrát na lov veľkých rýb, odvahu preveria pri nočnom rybolove systémom chyť a pusť, pričom budú mať k dispozícii návnady, krmivá, chytacie systémy. Jediné, čo si musia priniesť so sebou, je vlastná udica.

 

 

Nielen vysedávanie pri jazere

Rybolov je síce ústredným motívom letného tábora, avšak k táboru neodmysliteľne patria aj ďalšie tradičné či menej tradičné zábavné aktivity. Deti tak vybijú energiu pri športe a hrách ako frisbee, vybíjaná, gule drgule, minigolf, dekomlát, ninja, vybláznia sa v aquaparku či vytancujú na open air disco. Čarovné chvíle umocní opekačka, večerné snemy pri ohni, kde sa vyhodnotí deň a vyrozprávajú mystické príbehy.

 

 

Dobrodružstvo na ranči

Rybársky tábor sa koná v malebnom prostredí Ranča Nádej, ktorý sa nachádza v známej obci Svätý Anton (3 km mesta Banská Štiavnica). Ide o miesto, ktoré svojou atmosférou podporuje chuť detí relaxovať, ale aj zažívať denne nové dobrodružstvá.

 

Deti strávia svoj pobyt uprostred krásnej slovenskej prírody, k výuke rybolovu budú mať k dispozícii súkromný rybník v areáli ranča, ale aj ďalší rybník v blízkom okolí, poobdivujú tu kone a poníky, menších potešia zaiste aj drevené preliezačky, starších zas dostupná wifi. Okrem toho deti zažijú silu úzkeho spoločenstva a spolupatričnosti, ktoré vyplýva z malej ubytovacej kapacity ranča (maximálne 30 osôb).

 

 

Chytené na udicu?

Ak vaše deti už podľahli čaru rybolovu, alebo o ňom uvažujú, či si myslíte, že by ich mohlo baviť, neváhajte a doprajte im týždeň plný lovu, zábavy a nevšedných aktivít. Vítané sú všetky deti od 8 do 16 rokov, dohliadať na ne budú profesionálni animátori a zdravotník. Deti nachytajú nielen ryby, ale aj nové vedomosti, zručnosti, kamarátov a super zážitky, ktoré im z pamäte len tak ľahko nevymiznú.

 

Chcete sa o tábore plnom vody, udíc, háčikov a návnad dozvedieť viac? Podrobnejšie informácie nájdete tu.

 

Ak bol tento článok pre Vás užitočný, nezabudnite lajknúť náš Facebook