+421 37 6522 523
+421 915 774 213
+421 903 722 734
Pondelok - Piatok:
09:00 - 12:00
a 13:00 - 15:00
Bombovo
Novozámocka 230
949 01 Nitra

Rozprávkový tábor nielen pre princov a princezné

Kto by nemal rád animované rozprávky? Taký človek snáď ani nemôže existovať. Ponoriť sa do čarovného sveta, v ktorom nič nie je nemožné, by chcel určite zažiť každý aspoň raz za život. Všetci by sa chceli jedno krásne ráno zobudiť a zistiť, že sa ocitli vo svete svojich obľúbených hrdinov, princezien a rytierov, neobyčajných čarovných bytostí, dobrých víl či škriatkov. 

 

 

Ja chcem byť ako Snehulienka   

Rozprávky, či už knižné alebo filmové, tvoria neodmysliteľnú súčasť detského sveta už odpradávna. Pre deti sú veľmi dôležité, nie len kvôli zábave, ale aj pre ponaučenie, ktoré si z nich vezmú. Učia deti, čo je správne a čo nie. Sú pre nich vzorom ako by mal svet vyzerať a ako by mali veci fungovať. Najmä v dnešnej dobe sú najviac populárne práve animované rozprávky, animáky. Tie deti sledujú v kine či pohodlí domova a stotožňujú sa s nimi, s hlavnými hrdinami, ale aj so samotným príbehom.

 

Ak vidia, že Shrekovi sa dedinčania vyhrážajú najprv vidlami a potom tí istí dedinčania zistia, že je úžasný priateľ, deti sa tiež budú správať tolerantnejšie k iným deťom, ktoré možno na prvý pohľad nevyzerajú ako ostatní. Ak princezná Anna z Arendelle povie, že sestry sa musia navzájom ochraňovať a pomáhať si, deti si to vezmú za svoje a budú sa snažiť byť ako princezná z filmu. Rozprávky deťom ukazujú ako by sa mali správať a aké by mali byť. Odvážne, odhodlané, spravodlivé. 

 

 

Dobro vždy zvíťazí nad zlom

Rozprávky nás učia a dávajú nám veľa. Zobrazenie večného boja dobra so zlom, to je podstata všetkých rozprávok. Kto je dobrý a kto nie. Vďaka nim vie každé dieťa, že svet nie je len milé miesto, v ktorom lietajú po oblohe jednorožce. Vie, že je zároveň aj plný takých ľudí, ktorým netreba dôverovať a je potrebné sa im vyhýbať. Je nevyhnutné proti zlu bojovať a to zo všetkých síl.

 

Niekedy je na to hlavný hrdina sám a zvláda to bravúrne, čo dodáva deťom sebavedomie, že aj ony môžu takými byť a postaviť sa neprávosti. Častokrát však hrdina bojuje bok po boku spoločne s priateľmi alebo svojou rodinou, pretože spolu sú vždy silnejší. Vďaka tomu dieťa zas zisťuje, že vždy ak bude mať problémy, môže sa obrátiť na blízkych a tí mu pomôžu. Každý príbeh musí mať šťastný koniec. Zlý drak má zoťaté všetky tri hlavy a princezná je zachránená alebo novodobejšia verzia by mohla byť, že Carl Fredricksen spoločne s Russelom všetkých zachránia pred zloduchom.

 

Tvorím, tvoríš, tvoríme

Ďalším dôvodom, prečo majú rozprávky, animované  či hrané hercami, veľký význam je, že vďaka nim je u detí rozvíjaná predstavivosť. Dávajú detskej fantázii krídla, ktoré im umožňujú myslieť do všetkých smerov. Nedržia ju na brzde, ale pomáhajú jej rásť. Práve v tomto sa snaží deti, čo najviac podporiť aj náš Rozprávkový tábor. Je to príležitosť pre všetkých výmyselníkov od päť do desať rokov, ktorí zbožňujú animáky, aby vdýchli život svojim obľúbeným postavičkám a vytvorili ich podľa svojich predstáv.

 

Fantázii sa medze nekladú, týmto heslom sa snažíme riadiť aj my. Mnohí malí obľubujú na hrdinoch hlavne ich prekrásne šaty či iné doplnky ako napríklad šperky, čarovné žezlá alebo luk, ktorým je nemožné minúť cieľ.  My im pomôžeme zhmotniť ich vysnívané kostýmy a rekvizity, aby sa čo najviac podobali na svojich rozprávkových kamarátov

 

Príbehy sú tu pre nás, malých a veľkých, najmä pre zábavu. Vie si vôbec niekto predstaviť rozprávky bez humoru? Čo by to bolo keby sme sa na nich schuti nezasmiali? Svet nie je len miesto, kde sa neustále bojuje a je správne sa aj zabávať. Chceme, aby to deti vedeli, a preto sa to snažíme preniesť aj do nášho tábora. Smiech má u nás stále miesto a ten, kto k nám príde, určite nebude ľutovať.

 

Tak príď zažiť skvelé letné dni po boku svojich animovaných hrdinov 😊

 

Ak bol tento článok pre Vás užitočný, nezabudnite lajknúť náš Facebook